Wang, Lei

Viool

Lei, afkomstig uit Hangzhou, China studeerde af aan het Conservatorium van Shanghai voordat ze naar Europa trok. In 2004 voltooide ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Katalin Sebestyen en Zygmunt Kowalski met grootste onderscheiding en in 2007 verwierf ze onder leiding van de vermaarde violiste Mihaela Martin het “Konzertexamen” diploma aan de Musikhochschule te Keulen. Ze vervolmaakte zich dan nog bij Salvatore Accardo en Boris Belkin.

Ze heeft deelgenomen aan talrijke masterclasses van o.a. Zakhar Bron, Ana Chumachenko, Salvatore Accardo, Gil Shaham, Alberto Lysy, Masuko Ushida, Marco Rizzi en Vladimir Spivakov. Haar nog jonge carrière heeft haar al over de hele wereld gebracht, met muziekfestivals in o.a. Zwitserland (Verbier Academy, Menuhin Academy in Blonay, Internationale Meisterkurse für Musik in Zürich) en Japan (Pacific Music Festival).

In oktober 2002 heeft zij de 29ste editie van de Prijs ‘Henri Vieuxtemps’ in Verviers gewonnen. In 2005 won zij eveneens twee speciale prijzen in de internationale “Rodolfo Lipizer” wedstrijd in Gorizia, Italië. Zij treedt ook regelmatig op als solist en in kamermuziekverband in Europa en China.

Na negen jaar plaatsvervangend concertmeester in het Brussels Philharmonic, is Lei nu eerste concertmeester in de Philharmonie Zuidnederland en ook gastconcertmeester in vele orkesten in België, Nederland en Duitsland.

Lei speelt op een Ferdinando Gagliano, gebouwd in Napels rond 1770.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by