Toekomstmogelijkheden met een diploma Drama

Masterproef 'Teer' van alumna Line Pillet

Na je opleiding kan je aan de slag als speler en maker op het podium, in de film-, radio- of televisiewereld. Een brede vorming heeft je immers voorbereid op een waaier aan jobs. Je kan niet alleen beginnen als acteur, maar ook als theatermaker, regisseur, leraar, begeleider in sociaal-artistieke projecten, radiomaker, presentator, performer … Het is een rijk en gevarieerd werkveld waarin je zeker een interessante job vindt.

Daarnaast kan je ook een specifieke lerarenopleiding volgen om je voor te bereiden op een job als leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, het kunstsecundair onderwijs of centra voor kunsteducatie zoals Mooss, WiSPER … 

Getuigenissen

De opleiding garandeert veel praktijkervaring en nuttige contacten met het werkveld
De opleiding staat garant voor een pak praktijkervaring. Ik kon, onder leiding van onze docenten, meewerken aan acht theaterproducties. Bovendien kon ik als stage een hoofdrol vertolken in de film ‘Little Black Spiders’ van Patrice Toye. De contacten die je dan ontwikkelt, lanceren je als acteur. Een jaar na mijn afstuderen speel ik al mee in de film ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjes en in een internationale productie van de KVS.

  • Line Pillet

Acteren doe je omdat het je gelukkig maakt
Praktijk is belangrijk in de opleiding. Ik liep stage bij de Queeste en De Maan, schreef en ensceneerde een heel stuk en stond met medestudenten en docenten op de planken. Mijn eerste praktijkervaringen na mijn opleiding smaakten naar meer en momenteel zet ik een eigen gezelschap op. Ik weet het, acteren zal me misschien nooit rijk maken, maar het maakt me wel gelukkig.

  • Thomas van Caeneghem

Ik combineer lesopdrachten met artistiek werk
Ik volgde na mijn masteropleiding ook nog de lerarenopleiding. Hierdoor kan ik nu een job als lerares aan het Conservatorium in Leuven combineren met artistieke opdrachten zoals theater- en televisieopdrachten als actrice. Maar ik regisseer ook eigen stukken. Die combinatie is bijzonder fijn.

  • Tina Maerevoet

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by