Toelatingsproef FOTOGRAFIE BRUSSEL

Bachelor in de Beeldende Kunsten

campus Sint-Lukas Brussel academiejaar 2024-2025

Info over het verloop van de proef

De artistieke toelatingsproef bestaat uit verschillende onderdelen. Je ontvangt na je registratie per mail een link naar de online toelatingsproef en doorloopt de verschillende onderdelen vóór woensdag 20 maart 2024 (11:00 ochtend), maandag 24 juni 2024 (11:00 ochtend) of vrijdag 30 augustus 2024 (11:00 ochtend) (afhankelijk van de gekozen periode). Daarna ontvang je eventueel een uitnodiging voor een interview (zie data onderaan).

DEEL 1 - ONLINE GEDEELTE

1. MOTIVATIE: je antwoordt op de vragen waarom je voor deze opleiding en campus koos.

2. ONDERZOEK: Je beantwoordt de zoekopdracht naar werken of linken naar werken die relevant zijn voor jou en voor de opleiding die je wenst te volgen. Voor elk gekozen werk geef je ook een verantwoording. Dus wat wordt gevraagd?

  • Zoek 5 tot 9 verschillende beelden of videofragmenten van kunstwerken, performances, tekeningen, design, beeldverhalen, gebouwen, films … die relevant zijn voor jouw gekozen opleiding. Plaats ze samen in een pdf-document. In dit document kan je een link naar VIMEO opnemen indien nodig. (pdf opladen in de online toelatingsproef)
  • 'Relevant voor de opleiding’ betekent dat het past binnen het inhoudelijk profiel van de opleiding en de afstudeerrichting.
  • Noteer, indien mogelijk, voor elk beeld of fragment wie de maker is, wat de titel is, waar je het hebt gevonden.
  • Zorg dat alle werken gemaakt of uitgevoerd zijn door verschillende kunstenaars/ontwerpers/artiesten.
  • Haal maximum één beeld van Instagram of andere sociale media.
  • Kies niet alleen uit hedendaagse kunst, maar ook uit vorige periodes en eeuwen.
  • Geef voor elk werk weer waarom je dit hebt gekozen.

Stilstaande beelden voeg je samen in één document (pdf), voor bewegende beelden vermeld je de link naar Vimeo, Youtube of een andere bereikbare plaats (met of zonder paswoord). Voor een website zet je ook het webadres in een pdf-document.

3. PORTFOLIO (facultatief): Maak een selectie van minimum 5 eigen artistieke/creatieve werken. Denk hierbij aan tekeningen, foto’s, videofragmenten, ruimtelijk werk, ontwerpen, studies, werk uit een schetsboek/logboek, eindwerk …

Neem een foto/scan van die werken. Plaats ze samen in een pdf-document. In dit document kan je een link naar VIMEO opnemen indien nodig. (pdf opladen in de online toelatingsproef)

Stilstaande beelden voeg je samen in één document (pdf), voor bewegende beelden vermeld je de link naar Vimeo, Youtube of een andere bereikbare plaats (met of zonder paswoord). Voor een website zet je ook het webadres in een pdf-document.

Indien je nog geen eigen werk hebt gemaakt, hoef je deze opdracht niet uit te voeren. In dit geval concentreer je je op de andere opdrachten.

DEEL 2 - PROEF OP CAMPUS/INTERVIEW

Het interview zal doorgaan op de campus. Je voert individueel een motivatiegesprek met (atelier)docenten van jouw gekozen afstudeerrichting. In dit gesprek wordt gepeild naar je beeldende competentie en je artistiek potentieel.

In de week voor de proef ontvang je meer details per mail.

BEKENDMAKING VAN DE RESULTATEN

De kandidaat wordt binnen een week na afronding van de procedure per mail op de hoogte gebracht van het resultaat. Wie wordt toegelaten, ontvangt daarbij eveneens de richtlijnen voor de definitieve inschrijving.

Een geslaagde artistieke toelatingsproef is geldig voor het academiejaar waarvoor de proef wordt afgenomen (academiejaar x) én het daaropvolgende academiejaar (academiejaar x + 1).

Veel succes!

DATA

Deadline online gedeelte indienen* 

Proef op campus/Interview** Bekendmaking resultaten
WO 20 MAART 2024 (11:00 ochtend) ZA 20 APRIL 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
MA 24 JUNI 2024 (11:00 ochtend) MA 1 JULI 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
VR 30 AUGUSTUS 2024 (11:00 ochtend) MA 9 SEPTEMBER 2024 binnen een week na afronding van
de procedure

* Bij registratie heb je één van deze data geselecteerd.
** Het interview gaat in principe door op de campus. In de week voor de proef ontvang je meer details per mail.

CONTACT

ONDERWIJSADMINISTRATIE - LUCA School of Arts Campus Sint‐Lukas Brussel

Paleizenstraat 70, B‐1030 Brussel

T+32 2 250 11 00

onderwijsadmin.brussel@luca‐arts.be