20.11.2022

Grafixx selecteert twee LUCA-graduates

Kaylan Saro en Arthur Devisscher werden geselecteerd door Grafixx voor de tentoonstelling Grafixx Graduates. Zij mochten samen met andere afgestudeerde nieuwkomers de kelder van De Studio inpalmen tijdens het festival Grafixx 2022. Grafixx is een jaarlijks festival van de grafische kunst in Antwerpen met expo's, workshops, animatiefilms en lezingen.

ARTHUR DEVISSCHER (BE) — geselecteerd door Steve Michiels

Bij Arthur Devisscher ontplooien de verhalen zich terwijl hij tekent. Dieren die vechten en sterven spelen vaak de hoofdrol in zijn conflictrijke composities. Hij combineert een naïeve beeldtaal met een toegewijde werkmentaliteit, sterke kleurencombinaties en een vlotte grafische lijn. 

@arthurr.devisscher

KAYLAN SARO (BE) — geselecteerd door  Lukas Verstraete

In de strips van Kaylan Saro vormen herhaling, associatie en horror vacui een constante. In zijn afstudeerproject Bij ons verandert er niks onderzoekt hij de gevolgen van opgroeien in een gebroken gezin. De relatie tussen vader en zoon wordt in verschillende verhaallijnen onder de loep genomen. 

@sarokaylan

ANDERE GESELECTEERDE AFGESTUDEERDEN

Marie Vahdat, Noortje Lenaerts, Thomas Ferroul en Zaza Bauwens.

Grafixx 2022

Een knallend festival met lezingen van Laura Carlin (UK), Mamma Andersson (SE), Olivier Schrauwen (BE), Tara Booth (US), Tom Schamp (BE) /// exposities van Anton Van Hertbruggen (BE), Apichat “Orn” Rodwathnatkul (TH), Azam Masoumzadeh (IR), Chihoi (HK), Gabri Molist (ES), Goele Dewanckel (BE), José Parrondo (BE), Masha Krasnova-Shabaeva (RU), Son Ni (TW), Ward Zwart (BE), Zebu (DE) en een nieuwe lading Grafixx Graduates /// workshops van Hanafubuki (BE), Janus P. Lemaire (BE) x Kevin Apetown (BE), José Quintanar (ES), kabinet.studio (BE), Katrien Gilis (BE) /// zine fest met o.a. Aluba Press (BE), Bries (BE), Colorama (DE), Fidèle (FR), Fotokino (FR), FRMK (BE), nos:books (TW), Ruja Press (ES), Supercollect (BE) /// animatiefilms voor jong en oud /// en een openingsavond met performances van Juan Pablo Plazas (NO), Sarah Lauwers (BE) x Jonas Beerts (BE), Micha Goldberg (NO), Olivier Schrauwen (BE) x Esra Altin (DE)!

Grafixx wordt in 2022 georganiseerd met de steun van De Studio, Literatuur Vlaanderen, Ibis, Vlaanderen, dasKULTURforum Antwerpen, Goethe Institut Brussel, deAuteurs, Stad Antwerpen, Muntpunt, Museum Plantin Moretus, De Cinema en Filem'On.

  • De Studio: Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen
  • 25|26|27 november 2022
LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts