25.08.2020

Kroatisch-Belgische kortfilm genomineerd voor Studentenoscar!

De Kroatisch-Belgische kortfilm The Stamp werd door de Student Academy Awards oftewel de StudentenOscars geselecteerd voor de categorie buitenlandse speelfilms. Deze kortfilm van Dalia Alić en Lovre Mrđena klaagt de moeilijke omstandigheden aan waarin migranten terechtkomen die naar het Westen vluchten. De film werd gecoproduceerd door LUCA School Arts.

Een actueel en menselijk verhaal

In 'The Stamp' wordt een migrant geconfronteerd met de koelbloedige bureaucratie van een onbekend land terwijl hij wanhopig probeert de verwantschap met zijn jongere zus te bewijzen en zo te voorkomen dat ze uit elkaar worden gedreven.

Gecoproduceerd door Brusselse filmopleiding Narafi van LUCA School of Arts

De film werd geproduceerd door de Academy van de Universiteit van Zagreb maar heeft een onverwacht Belgisch, zeg maar Brussels kantje. De film werd immers gerealiseerd tijdens het uitwisselingsprogramma Erasmus+ dat door Dalia gevolgd werd aan de LUCA-filmopleiding op campus Narafi Brussel. 

De Brusselse filmopleiding participeerde actief aan de realisatie van de film. Verschillende docenten adviseerden en een team van maar liefst acht studenten stond in voor productie, geluid, belichting, script en camera. LUCA School of Arts is hierdoor ook coproducer van deze bijzondere film.

De film ging in première op het Zagreb Film Festival in 2019 en kreeg ondertussen ook al tal van andere internationale prijzen en wordt internationaal verdeeld.