Beste student

Hieronder vind je alvast wat praktische informatie die kan helpen om het academiejaar vlot te starten. Aarzel niet om contact op te nemen via het e-mailadres onderaan als je nog vragen zou hebben.

ACTIVATIE LUCA-login

De dag volgend op je inschrijving, kan je jouw LUCA-login activeren en een persoonlijk paswoord instellen. Stel dit niet uit! Alle benodigde info daarvoor heb je zeer recent ontvangen in een afzonderlijke activatiemail.

Aan de hand van jouw login en paswoord, heb je ook toegang tot je LUCA-studentenmailbox. Voortaan zullen we alle mailcorrespondentie daar naartoe sturen. Check deze LUCA-mail dus zeer regelmatig!

Nog dit: je wachtwoord is uniek, memoriseer het en geef het NOOIT aan iemand door! Ben je het toch vergeten? Via kuleuven kan je een nieuwe activatiecode aanvragen. Problemen met jouw login of account? Meer informatie: it-voorzieningen.

TOLEDO

Vanaf maandag 7 augustus 2023 kan je aan de hand van jouw geactiveerde LUCA-login (zie hierboven) inloggen op Toledo. Dit is een digitale leeromgeving en communicatieplatform waar informatie gedeeld wordt over de campus, opleiding, lessen, enz. Docenten en de onderwijsadministratie gebruiken Toledo om onder andere met jou te communiceren en leermateriaal of aanvullende informatie te verspreiden. Ga dus regelmatig naar Toledo om op de hoogte te blijven!

Ingelogd op Toledo? Dan zie je de community-‘infoLUCA’, waar we algemene informatie publiceren. Daar kan je doorklikken naar de campus-communities.

Aan de hand van jouw geactiveerde LUCA-login, zou je onmiddellijk toegang moeten hebben! IT probleem? Check it-voorzieningen.

We raden aan om Google Chrome te gebruiken bij het raadplegen van toledo.

START ACADEMIEJAAR

In de week van 18 september 2023 organiseren we startdagen voor alle opleidingen. Alle nieuwe studenten worden dan verwacht. 

De reguliere lessen volgens het uurrooster starten op maandag 25 september 2023.

Bekijk hier het programma van de startdagen!

STUDENTENVOORZIENINGEN (STUVO)

Heb je vragen over financiën, psychosociale en medische ondersteuning, huisvesting, mobiliteit of sport & cultuur, dan kan je hiervoor contact opnemen met de dienst studentenvoorzieningen.

Alle informatie en contactpersonen vind je hier.

VLOT NAAR DE CAMPUS

MIVB

Studenten t/m 24 jaar kunnen een studentenabonnement van de MIVB aanvragen.
Wie reeds een MIVB-abonnement had, kan dit hier online vernieuwen. Een inschrijvingsattest van de hoger onderwijsinstelling dat je moet toevoegen, kan je vinden in je KU Loket.
Sinds 1 juli 2021 betalen studenten € 12 voor een schoolabonnement.

Villo!

Een jaarabonnement voor de Villo!-deelfietsen kost € 36, maar via de Villo!-actie van Brik betalen studenten het eerste jaar 50% van die prijs. De kortingscode kan aangevraagd worden via Brik.

NMBS

Studenten tot 26 jaar krijgen korting bij de NMBS. Met een schoolattest (te vinden in je KU Loket) kun je aan een loket van de NMBS een schoolabonnement of Student Multi aanvragen voor het traject tussen je studentenstad en woonplaats.

De Lijn

Studenten jonger dan 24 jaar kunnen beroep doen op een Buzzypas. Je kan er ook voor kiezen om een combinatie-abonnement te nemen met NMBS of MIVB.

FINANCIËN

Specifieke vragen over studiegeld, studietoelage van de Vlaamse Overheid of studiefinanciering? Kreeg je een factuur voor het volledige studiegeld, maar vermoed je in aanmerking te komen voor het verminderd tarief? Contacteer voor de vervaldag van jouw factuur de sociale dienst van de studentenvoorzieningen (STUVO) voor een berekening. Meer informatie en contactgegevens: studiekosten en studiefinanciering.

Het is ook mogelijk om een gespreide of afwijkende betaling van het studiegeld aan te vragen. Een aanvraag indienen kan vanaf twee werkdagen na het activeren van jouw LUCA-login via proform Meer informatie vind je hier.

ZORGCOACH

Heb je vragen over studeren met een functiebeperking, dan kan je hiervoor contact opnemen met de zorgcoach. Meer info vind je hier: student-met-speciaal-statuut.

TRAJECTBEGELEIDING

Jouw trajectbegeleider is de contactpersoon wanneer je vragen hebt over jouw Individueel StudieProgramma (ISP), vrijstellingen of leerkrediet.

Je vindt alle informatie en een overzicht van de trajectbegeleiders hier: trajectbegeleiding.

STUDENTENKAART

Vlaamse studenten ontvangen in september hun studentenkaart per post. Studenten met een buitenlands adres kunnen hun kaart ophalen aan het onthaal.

De studentenkaart is je toegangsbadge tot de campus.
 

Wij kijken ernaar uit om je op de campus te mogen verwelkomen en wensen je alvast heel veel succes met je studies!

CONTACT

Onderwijsadministratie LUCA School of Arts
Campus Sint-Lukas Brussel
E-mail: onderwijsadmin.brussel@luca-arts.be