Onderzoeksproject krijgt overwachte spinoff met zelfgemaakte kano uit vlas

Danny Veys blaast een onderzoek naar sporen van mijnwerkers in de Yukon (CAN) nieuw leven in met ‘The flax canoe floats on the golden river’. De link: een zelfgemaakte kano uit vlas.

Het project zoekt ook het publiek op. Op museumzondag 5 maart laat hij samen met Francis de boot al eens te water. Ook zal de kunstenaar op zondag 4 juni in Texture aan de slag gaan met fotografische technieken en dit samen met de museumbezoekers.

Video

Coalface

Een sociaal-documentair onderzoeksproject naar koolmijngemeenschappen 

In West-Europa is de koolmijnindustrie nagenoeg verdwenen. Toch heeft ze haar fysieke, economische of demografische sporen nagelaten en de identiteit van regio's beïnvloed. Danny Veys onderzocht en fotografeerde verschillende mijnregio's over de hele wereld en bevroeg hiermee de invloed van economische activiteiten op regio's, op de identiteit van de bevolking en de manier waarop de samenleving naar deze regio's kijkt. 

Dat onderzoek bracht hem ook naar de Yukon-trail. Hiervoor ging hij samen met Francis Soenen op zoek naar sporen van de Canadese goudzoekers uit de 19de eeuw. Hiervoor volgden ze de route van Yukonrivier per kano.

Meer

Organisatie

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.