-

C-mine Genk

Design is Dead

Tentoonstelling

De expo Design is dead sluit aan bij de lopende tentoonstelling in C-mine over iconisch ontwerper Enzo Mari. De gerenommeerde Italiaanse designer staat evenveel bekend om zijn revolutionaire ontwerpen, als om zijn kritische houding ten opzichte van de designwereld. Mari beschouwde het werk van veel jonge ontwerpers als lichtzinnig, overbodig, een verspilling van arbeid en materiaal. Zijn uitspraak “Design is dead” staat hierom wereldwijd bekend.

In de exhibitie ‘Design is dead’ stellen tien jonge ontwerpers Mari’s controversiële uitspraak in vraag aan de hand van vernieuwende ontwerpen voor een uitvaart. Is design werkelijk dood? Geïnspireerd op Mari’s ontwerpfilosofieën tonen ze zijn ruime blik op ontwerp, die tot op de dag van vandaag uiterst relevant is.

De vernissage vindt plaats op 9 maart 2023 om 19.00u in het Energiegebouw van C-mine Genk.

PROGRAMMA

  • 19:00 Deuren open
  • 19:30 Welkomstwoord & introductie door Dirk Reynders (opleidingshoofd Productdesign), Han Decorte (stuurgroep) en Kato Herbots (curator)
  • 19.30 – 22.00 Bezoek aan de tentoonstelling + Hapjes & drankje

Gelieve je vooraf in te schrijven via: https://cally.com/psxavsicgskny5ph

Organisatie

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

LUCA & duurzaamheid

Hoe duurzaam is LUCA? Wat kunnen we doen om onze voetafdruk te verkleinen, diversiteit te laten floreren en de meest aangename studie- en werkplek te creëren? The time is now! 

LUCA gaat voluit voor duurzaamheid. Wil je meer weten over Green Impact, circulair design, trage technieken, vegetale inkten, herbruikbare sets, makers die de uitstoot van hun project monitoren, podcasts over diversiteit, de opleiding ‘Design for impact’? Check dan onze overzichtspagina!