Graduaat
2 jaar / 120 studiepunten / Nederlands
Campus Gent / Sint-Lucas

Digitale Vormgeving Campus Gent / Sint-Lucas

Graduaat

Samen met Arteveldehogeschool organiseert LUCA een nieuwe opleiding! Tijdens het Graduaat Digitale Vormgeving leer je digitale producten zoals apps en websites vormgeven en ontwerpen, maar ook on- en offline communicatie vormgeven. Je combineert creatief talent met een gezonde interesse in digitale technologie. Je leert ook hoe digital agencies werken en wat jouw rol hierbinnen zal zijn. Na deze opleiding kan je aan de slag als Digital Designer, Digital Product Designer, UI Designer, UX Designer, Web Designer, Graphic Designer, Coder of CMS Themer.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding start voor het eerst in februari 2024 (academiejaar 2023-2024) met gespreid traject van 2,5 jaar voor studenten die overschakelen uit een andere opleiding. Vanaf september 2024 (academiejaar 2024-2025) start het normale traject van 2 jaar.

Je leert digitale producten vormgeven en ontwerpen. En dit via gebruiksvriendelijke en toegankelijke digitale gebruikersinterfaces. Verder ontdek je ook de fijne kneepjes van grafisch ontwerp, motion graphics en digital marketing. Je leert hoe je digitale ontwerpen omzet in interactieve prototypes om deze uit te testen met echte gebruikers om zo het ontwerp te verbeteren. Je zal ook een beetje coderen en scripten, niet om te gaan programmeren, maar wel om zelf kleine aanpassingen te kunnen doen. Dit helpt je om de programmeurs die jouw ontwerp gaan bouwen pas echt te begrijpen. Naast deze praktische en technische vaardigheden, ontwikkel je ook aan de skills van de toekomst: creativiteit, ondernemingszin, probleemoplossend denken en samenwerken.

Programmalijnen

ART & DESIGN

Art  & Design focust op het creatieve luik van digitaal en grafisch ontwerpen. Hier leer je ook   hoe je user interface design, motion graphics, video en interactieve graphics kan inschakelen.

DEVELOPMENT & TECHNOLOGY 

Bij Development & Technology maak je kennis met de technische aspecten van digitaal en grafisch ontwerpen. Veel verschillende aspecten komen aan bod; zoals informatiearchitectuur, coderen in HTML en CSS, scripting met JavaScript, prototypes bouwen, een contentmanagementsysteem aanpassen... Geen reden tot paniek: je zal niet echt moeten niet echt programmeren, maar je ontdekt wel hoe je achter de schermen, zelfstandig kleine aanpassingen kan doorvoeren en met programmeurs kan samenwerken.

BUSINESS & COMMUNICATION

Bij Business & Communication draait alles rond de kennis die je nodig hebt om vlot mee te draaien in je toekomstige werksector. Hier ligt de focus op je professionele vaardigheden, de gangbare digitale tools, innovaties en vernieuwende trends.

WORKPLACE  LEARNING 

Hier draait alles uiteraard rond praktijk opdoen en werkplekleren. We beginnen met realistische cases, maar schakelen al snel over op opdrachten voor echte klanten.

Interesse in deze opleiding?

Starten met de opleiding

Welke toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • Om een Nederlandstalige graduaatsopleiding te volgen heb je een geldig getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs nodig dat minstens 3 jaar geleden behaald is OF een diploma secundair onderwijs OF een hiermee gelijkgesteld getuigschrift en je moet voldoen aan de Nederlandse taalvoorwaarden.

Waar heb je les?

Deze graduaatsopleiding is een samenwerking tussen Artevelde hogeschool en Campus Gent van Luca School of Arts. 

De meeste lessen zullen plaats vinden op campus Leeuwstraat. Deze campus ligt vlak bij campus Kantienberg en biedt extra ruimte aan studenten Journalistiek, Communicatie, International Communication Management, International Graphic and Digital Media, International Journalism en Mondzorg.

Op de Luca campus zal je omringd zijn met professionele en academische studenten in de kunsten en ontwerp.  Van schilderkunst tot mixed media en textielontwerp, van illustratie tot reclame.

Waar heb je les?

Contact

CONTACTEER DE OPLEIDING

 

Graduaat Digitale Vormgeving

olivier.parent@arteveldehs.be

Kwaliteit is de drijfveer van LUCA

Als de grondhouding van het beleidsplan inhoudt dat ‘kwaliteit onze drijfveer’ is, en dat elk aspect van het beleid hieraan kan worden getoetst, dan wil LUCA ontegensprekelijk een sterke kwaliteitscultuur uitbouwen en voeden: een cultuur die vertrekt vanuit vertrouwen in mensen met talent en expertise, en die gericht is op waarderen, inspireren en verbeteren.

Het formele kwaliteitskader voor opleidingen binnen LUCA kreeg de naam KOPERA wat staat voor: Kritisch de Kwaliteit van Opleidingen met Peers in Eigen Regie Analyseren.
LUCA vertrekt voor KOPERA vanuit een visie op kwaliteitszorg die vertrekt vanuit vertrouwen en gericht is op waarderen, inspireren en verbeteren.

Tijdens de zesjarige KOPERA-cyclus ontvangt elke opleiding een panel van kritische vrienden die de invulling van de kwaliteitskenmerken nagaan en bekijken hoe de opleiding bijdraagt tot het algemene LUCA-beleid.
Het sluitstuk van KOPERA is de uiteindelijke borging van de opleidingskwaliteit. De kernvraag daarbij luidt: "heeft de opleiding een goede kwaliteitscultuur die de ‘plan-do-check-act’-cirkel volgt?"

Van elke opleiding publiceert LUCA een kwaliteitsfiche. Je kan deze terugvinden op de pagina 'Kwaliteitszorg'.

Concrete cijfers van deze opleiding
Na je studie

Je graduaatsdiploma Digitale Vormgeving vormt je ticket naar een veelbelovende toekomst. Je zal het voortdurend genoeg merken: binnen de snel evoluerende wereld van digitale media mensen met jouw profiel heel gegeerd. 

En dankzij de unieke samenwerking tussen Arteveldehogeschool en LUCA School of Arts heeft je diploma nog net een streepje voor op anderen.

Communicatiebureaus, grafische ontwerpbureaus, drukkerijen, marketingagentschappen of bedrijven die apps ontwikkelen zijn altijd op zoek naar UI/UX-designers, CMS-beheerders, front-end developers, user interface designers of webmasters.

Dankzij je praktijkgerichte opleiding, je opgedane ervaring en je eigen interesses ben je er onmiddellijk inzetbaar. Of ben je iemand die liever je persoonlijk pad zelf uitstippelt,  Kies dan voor een zelfstandig statuut of word een digitale nomade en trek de wijde wereld rond!

Met je graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit:

  • Digital Designer
  • Digital Product Designer
  • User Interface Designer
  • User Experience Designer
  • UI/UX Designer
  • Web Designer
  • Marketing Designer
  • Graphic Designer
  • Coder of CMS Themer
  • Front-end Developer
  • Client-side Developer

Interesse in deze opleiding?