26.09.2023

Fashion designer Grace Bonner bezoekt Campus C-mine Genk

Na het bezoek van fotograaf Tyler Mitchell in mei, ontvangt LUCA C-mine Genk nogmaals een icoon uit de designwereld: Wales Grace Bonner. Met haar veelvuldig bekroonde werk vervaagt ze de lijnen tussen fashion, kunst en sociale commentaar. Op 9 oktober is ze te gast voor een keynote op C-mine Genk. 

Grace Bonner (°1995) groeide op in Londen, en studeerde er aan Central Saint Martins. Haar afstudeerproject ‘Afrique’ in 2014 werd bekroond met de L'Oréal Professionnel Talent Award. Nog datzelfde jaar startte Grace haar eigen modemerk ‘Wales Bonner’. Hiermee heeft ze heel wat prijzen in de wacht gesleept: ‘Emerging Menswear Designer’ (2015) en ‘Independent British Brand’ (2022) bij de British Fashion Awards, de LVMH Young Designer Prize (2016), winnaar van de British Fashion Council/ Vogue Designer Fashion Fund (2019), en CFDA International Men's ‘Designer of the Year’ (2021). 

In haar ontwerpen refereert Bonner naar klassiek Westers design van smokings tot jeans, en vermengt deze met invloeden uit Afrikaanse en Caribische tradities. Voor haar collecties en projecten betrekt ze graag andere artiesten van kleur: de auteurs Ben Okri en Ishmael Reed, of schilder Kerry James Marshall. Ze werkte samen met modelabels als Dior en Adidas, maar evengoed cureert ze dit najaar de ‘Artist’s Choice’ tentoonstelling van het MOMA in New York. 

Grace Bonner slaagt erin om in haar werk vele lijnen met elkaar te verbinden, van kunst en design tot activisme en cultuurfilosofie. Het is die bewuste en open blik op de wereld die we bij LUCA School of Arts C-mine Genk willen meegeven aan onze studenten. Een mentaliteit die we ook willen uitdragen naar de jonge generatie. Daarom zijn alle studenten en personeel van middelbare scholen zeer welkom – tickets zijn gratis te reserveren met een studenten- of lerarenkaart. 

Keywords:  Product Design - Diversity - Inclusivity - Fashion - Art - Craft - Heritage – Tradition

Programma

20u15: aanvang van de keynote 
21u00: Q&A met het publiek 
21u30: einde 

Tickets

Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via C-mine. 
Studenten van middelbare school en onderwijspersoneel, alsook studenten en docenten van een LUCA School of Arts campus kunnen gratis hun ticket reserveren (mits vertonen van studenten- of Lerarenkaart aan de ingang). 

Voor meer info over deze avond, neem contact op met: dimitri.vossen@luca-arts.be.