04.07.2022

Fenia Proost wint Wanatoeprijs 2022

Fenia Proost heeft de Wanatoeprijs 22 gewonnen met een eindwerk dat niet zichtbare beperkingen visualiseert en bespreekbaar maakt.

Fenia werkte casestudies uit rond endometriose (een aandoening van het baarmoederslijmvlies) en CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) uit te werken. Zo ontwierp ze onder meer vier pakken op maat met kussentjes, waardoor een CVS-patiënt in theorie overal kan gaan liggen. Voor patiënten met endometriose ontwierp ze een soort waterkruik die in de schoot past.

Fenia kreeg voor haar ontwerpen een prijzenpakket met een cheque van 1.500 euro en een award ontworpen door Pauline Borremans, winnares van vorig jaar. Als winnares mag ze ook rekenen op een expo in de Loonse Gasthuiskapel, met dank aan Art Borgloon en persaandacht in het Belang van Limburg. 

Een prachtig eindproject waar elk element onderzocht, ontworpen en tot in detail uitgewerkt is. Ze slaagt erin met design, performance en humor onzichtbare beperkingen een kritische stem te geven.”

Adinda Van Geystelen, artistiek directeur Z33  
LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts