-

Livecoding class

Workshop

Dankzij LUCA breakout kunnen studenten binnenkort kennismaken met livecoding als artistieke tool. In een reeks van 5 avondlessen gaan we from zero-to-hero aan de slag met tools om via code beeld en geluid te genereren.

Programma

We duiken onder in de cultuur van live coden en leren dit in onze eigen praktijk in te zetten als instrument om ideeën te testen terwijl we ook beter de sterktes en zwaktes van computers leren kennen. Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

  • Sessie 0: vr 14 april - algorave in Antwerpen - wat is een algorave?
  • Sessie 1: do 20 april - kennis maken met de tools.
  • Sessie 2: do 27 april - wat wil ik doen met livecoding?
  • Sessie 3: do 11 mei - uitwerken eigen project.
  • Sessie 4: wo 17 mei - generale repetitie algorave.
  • Sessie 5: do 25 mei - Onze algorave in Gent, students on stage!

Inschrijven

Organisatie

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

#LUCAblijfleren

LUCA wil ook na afstuderen een rol van betekenis spelen voor jonge ontwerpers, kunstenaars en creatieve professionals uit alle sectoren. Daarom biedt ze niet alleen 8 modulaire of afstandstrajecten die leiden tot een getuigschrift, maar ook lezingenreeksen, summerschools en webinars.