28.09.2023

LUCA mooi vertegenwoordigd op Contour 10

Van 9 september tot 5 november 2023 vindt de tiende editie van de Contour Biënnale voor Bewegend Beeld plaats. Met een symposium en een tentoonstelling die zijn gegroeid uit een onderzoeksproject, een première van een film van alumna Mieriën Coppens en het feit dat de biënnale gecureerd wordt door Auguste Orts vzw is LUCA dit jaar mooi vertegenwoordigd op Contour.

Meer over Contour: C0N10UR | Nona

Onze bijdrages

Nog op Con10ur

Première voor Magré Tout

Nog tijdens Contour gaat Malgré Tout in première. Malgré tout is een verzameling korte films van #LUCAalumnus Mieriën Coppens en Elie Maissin. Zij belichten de schrijnende, dwingende actualiteit van mensen zonder papieren. Hun ingetogen, poëtische filmtaal evoceert uiteenlopende individuele en collectieve manieren van communiceren: in verschillende gesproken talen, met de stille taal van het lichaam, met een omgeving.


Curator Auguste Orts

Opvallend ook is dat dit de eerste editie is die gecureerd wordt door kunstenaars. Contour werkt hiervoor samen met Auguste Orts vzw. Auguste Orts vzw is een productie- en kunstenaarsplatform dat geleid wordt door vijf videokunstenaars. Een groot deel van hen zijn alumni en (gast)docenten van LUCA.  Auguste Orts verenigt generaties en stijlen en geeft zo een uitstekend beeld van de kwaliteit en diversiteit binnen de hedendaagse Artists’ Moving Image. 

Meer: Auguste Orts