LUCA selecteert jong designtalent voor een best of – tentoonstelling op de beste Belgische designbeurzen

De beste werken van het afgelopen jaar presenteren aan een professioneel publiek op vier professionele designbeurzen, dat is de ambitie van Best off ’23 van LUCA Interieurvormgeving. De opleiding selecteerde hiervoor zeven studenten.

Catalogus

Deelnemende studenten

Sophia Van Sloun, Samantha Geerts, Gianmarco Cascello, Hanne Peeters, Jana De Waele, Lio Merckx, Mats De Beau.

Dynamisch tentoonstellingsconcept

Het is niet evident om hetzelfde werk op verschillende plaatsen telkens opnieuw tot zijn recht te laten komen. De opleiding Interieurvormgeving vroeg daarom aan alumnus Julie De Vos om een dynamisch tentoonstellingsconcept te ontwikkelen dat zich kon aanpassen de verschillende locaties en de wisselende oppervlaktes waar het werk getoond wordt. De tentoonstelling reist langs de belangrijkste designbeurzen van het jaar en is aanpasbaar naargelang de beschikbare ruimte en de context.

 

Parcours

De tentoonstelling reisde langs de belangrijkste designbeurzen van het jaar en was te zien op vier locaties. Met de Meubelbeurs komt het parcours tot zijn einde.

Design September
12.09 > 18.09.2023
Campus Sint-Lukas Brussel
Paleizenstraat 70, 1030 Brussel

For the now! in Brussel
23 & 24.09.2023
Tour & Taxis
Picardstraat 11, 1000 Brussel

BAD art &design fair 
19.10 > 22.10.2023
Arsenaal
Brusselsesteenweg 602, 9050 Gent

Meubelbeurs in Brussel
05.11 > 09.11.2023
Heizel, 1020 Brussel

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.