LUCA @ Stiel weekend Genk

Workshop

Tijdens het laatste weekend van augustus vindt in Genk het "stiel-weekend" plaats. Verschillende ambachtslui stellen hun atelier open voor het publiek en wie wil kan ook zelf creatief aan de slag gaan.

Workshop Aluminiumgieten

Tijdens het stiel-weekend gaat het Geraas collectief aan de slag met aluminiumgieten. Een select groepje van LUCA-studenten neemt deel aan deze spectaculaire workshop. Allereerst wordt er een object ontworpen en vormgegeven aan de hand van diverse materialen, daarna wordt er een mal gemaakt van dit object en vervolgens wordt hier vloeibaar aluminium in gegoten. Het resultaat is een uniek aluminium gietsel. Kom dit verbluffend proces bekijken tijdens het stiel-weekend.

Het resultaat van deze workshop zal ook nog na het stiel-weekend te bezichtigen zijn in het Werkhuis.

Praktische info

Rootenstraat 33A, 3600 Genk
www.werkhuisgenk.be
www.instagram.com/werkhuis.genk

Stiel-uren:
Zaterdag van 13u00 – 18u00
Zondag van 13u00 – 16u00

Workshop Weeftechnieken en techniek voor stucmarmer

Een workshop op een unieke locatie, door échte vakmensen. ‘De Mikke uit Lo’ is een vierkante bergschuur in het Openluchtmuseum Bokrijk, die ook als opnamestudio werd gebruikt door het programma ‘De repair shop’, een nieuwe tv-reeks die binnenkort wordt uitgezonden op Eén. Een team van gepassioneerde vakmensen en ambachtslieden zet zijn vaardigheden in om gebroken maar geliefde voorwerpen vol verhalen en familiegeschiedenis weer tot leven te brengen.

Het programma draait rond vakmanschap, herinneringen en duurzaamheid. Een select groepje van LUCA-studenten laat zich inspireren door deze waarden. Kunnen we objecten nieuw leven inblazen aan de hand van alternatieve materialen en -technieken? Welke materialen lenen zich tot hergebruik? Hoe kunnen we oude technieken omvormen tot moderne tools?

Bokrijk stelt hiervoor unieke materialen van vakmensen ter beschikking waarmee de studenten aan de slag kunnen.

Kom de visie en het ontwerpproces van de LUCA-studenten ontdekken tijdens ‘stiel’!

Praktische info

Workshop
 te bezichtigen op 27/08 en 28/08

Stucmarmer door Lieke Lenaerts: 11u00 - 18u00
Weven door Martine Geladi: 11u00 - 18u00

Open atelier te bezichtigen 29/08 t.e.m. 03/09
Maandag t.e.m. zaterdag 10u00 – 18u00

Presentatiemoment 04/09 om 14u00

Openluchtmuseum Bokrijk
Bokrijklaan 1, 3600 Genk

Organisatie

Het Werkhuis is een samenwerking tussen LUCA School of Arts, ontwerperscollectief GERAAS en de stad Genk. In het pand van de voormalige Trioscoop biedt het Werkhuis atelierruimte voor jonge kunstenaars en ontwerpers, organiseert expo’s en workshops.