-
-
-
-
-

Online

LUCA-Webinars voorjaar 2024

Talks, lezingen en congressen

Onze studenten, alumni en docenten zijn ijzersterk in het bedenken van artistieke en creatieve concepten. Maar om van concept te gaan naar realisatie zijn er acht andere bouwstenen die even noodzakelijk zijn. Tijdens deze webinars zoomen we in op enkele van die bouwstenen en wat die betekenen voor een artistiek project.

Breakout - starten met een artistiek project

Een business pan is vaak een lijvig boekdeel, maar gelukkig is er met het Canvas Model van Alex Osterwalder een model dat je toelaat om die bouwstenen snel en accuraat te benoemen zodat je creatief concept niets aan kracht moet inboeten.

Deze webinar is bijzonder handig voor studenten en docenten die overwegen om een LUCAbreakoutsteun aan te vragen. Dit model wordt gebruikt in de beoordeling van de voorstellen.

  • 29.1.2024 van 12.30 tot 13.30

Fondsenwerving

Sinds kort vindt men crowdfunding steeds vaker terug als vorm van “alternatieve financieringen”.  Crowdfunding is een vorm van collaboratieve of participatieve  financiering van een project via een groot aantal kleine investeerders.  Vandaar het woord “crowd” (menigte). In deze workshop gaan we in op de verschillende fases van een geslaagde fondsenwerving, geven we tips & tricks voor, maar ook voorbeelden van crowdfunding. 

We zoomen ook in op het platform dat door LUCA School of Arts werd ontwikkeld in samenwerking met KOALECT.    

  • 20.02.2024, 12u30 - 13u30

Communicatieplan voor artistieke events

Kunst is een vorm van communicatie. Het is niet altijd een neerschrijfbare boodschap, maar wel iets dat werd gecreëerd om iemand te raken. Kunst kan daarom moeilijk bestaan zonder een publiek.

Hoe kan je dat publiek bereiken, wat kan je gebruiken om dat publiek te overtuigen om naar jouw werk te komen kijken en vooral welke hulpmiddelen biedt de hogeschool of je daarbij te ondersteunen. Dat zijn de aspecten die aan bod komen in deze workshop. We gebruiken de LUCA Graduations als concrete casus.

  • 12.03.2024, 12u30 - 13u30

Mailchimp, je publiek uitnodigen

In deze webinar gaan we in op het gebruik van Mailchimp als platform om e-mails vorm te geven en e-adressen van je contacten mee te verzamelen en te beheren. Bovendien zorgt  het systeem ook dat je voldoet aan de eisen van de GDPR en privacywetgeving. 

Als hogeschool hebben we gekozen voor Mailchimp omdat het platform gratis is zolang je minder dan 2000 adressen in het systeem zitten hebt. Voor beginnende kunstenaars en ontwerpers is dat dus een betaalbaar systeem. In deze workshop gaan we in op de verschillende aspecten van een mailing, adresformulieren en sjablonen.  

We zoomen ook in op de account van LUCA en wat dit betekent voor studenten en docenten van LUCA.

  • 07.05.2024, 12u30-13u30

In 7 stappen naar een geslaagde persactie

Het lijkt niet zo eenvoudig maar toch is het haalbaar: persaandacht voor je afstudeerwerk. Tijdens een webinar van drie kwartier bekijken we de ins & outs van een geslaagde persactie. We zoomen in op wat journalisten interessant vinden en hoe je een persbericht schrijft zodat ze je persactie opnemen.