Masterassessment EDUCATIEVE MASTER PRODUCT DESIGN GENK

Master in de Beeldende Kunsten

campus C-Mine Genk

academiejaar 2024-2025

Info over het verloop van het assessment

Het Master Assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Je ontvangt na je registratie per mail een link naar het online Master Assessment en doorloopt de verschillende onderdelen voor woensdag 20 maart 2024 (11:00 ochtend), maandag 24 juni 2024 (11:00 ochtend) of vrijdag 30 augustus 2024 (11:00 ochtend) (afhankelijk van de gekozen periode). Daarna ontvang je eventueel een uitnodiging voor een interview (zie data onderaan).

DEEL 1 - ONLINE INDIENEN DOCUMENTEN

  1. MOTIVATIE: Schrijf een motivatiebrief waarom je voor deze opleiding kiest.
  2. CURRICULUM VITAE (CV): Laad jouw CV op via de online Master Assessment link.
  3. PORTFOLIO (EIGEN WERK): Stel een portfolio samen dat bestaat uit een toegelichte selectie van je eigen beeldende werk. Het portfolio moet aantonen dat je over de nodige vaardigheden beschikt. Het meest recente werk in het portfolio dient niet ouder te zijn dan één jaar. Het oudste werk dient niet ouder te zijn dan vijf jaar. Stilstaande beelden voeg je samen in één document (pdf), voor bewegende beelden vermeld je de link naar Vimeo, Youtube of een andere bereikbare plaats (met of zonder paswoord). Voor een website zet je ook het webadres in een pdf-document.

DEEL 2 - INTERVIEW

Gesprek met de docenten

De interviews worden op de campus of online georganiseerd. Enkele dagen op voorhand word je per mail op de hoogte gebracht of je op basis van het artistiek dossier al dan niet wordt uitgenodigd voor een interview.

De uitnodigingsmail bevat het exacte tijdstip en eventueel de link voor het Teams-gesprek. (Je hoeft Teams niet te installeren op je computer of telefoon. Via de link zal je als gast kunnen deelnemen aan het gesprek zonder dat je een programma moet installeren.)

Tijdens het interview voer je een individueel gesprek (maximum 15min.) met docenten van de opleiding. In dit gesprek wordt gepeild naar je creatieve competenties en creatief potentieel. Het is dus een gelegenheid om jouw motivatie en oriëntatie onder woorden te brengen en te verdedigen.

BEKENDMAKING VAN DE RESULTATEN

Je wordt binnen een week na afronding van de procedure per mail op de hoogte gebracht of je in de master mag starten, via een schakel- of voorbereidingsprogramma kan doorstromen of niet wordt toegelaten. In de eerste twee gevallen ontvang je eveneens de richtlijnen voor definitieve inschrijving.

Veel succes!

Veel succes!

DATA

Deadline online gedeelte indienen* 

Interview** Bekendmaking resultaten
WO 20 MAART 2024 (11:00 ochtend) WO 27 MAART 2024 binnen een week na afronding van
de procedure
MA 24 JUNI 2024 (11:00 ochtend)

MA 1 JULI 2024

binnen een week na afronding van
de procedure
VR 30 AUGUSTUS 2024 (11:00 ochtend)

VR 6 SEPTEMBER 2024

binnen een week na afronding van
de procedure

* Bij registratie heb je één van deze data geselecteerd.
** De interviews worden in principe op de campus georganiseerd, enkel bij uitzondering gaat dit online door.

CONTACT

ONDERWIJSADMINISTRATIE - LUCA School of Arts Campus C-Mine Genk

C-Mine 5, 3600 Genk

02 447 16 00

onderwijsadmin.genk@luca‐arts.be