-
-

Witte Rook (NL)

Residentieproject Amel Omar

Tentoonstelling

Het werk van Amel Omar richt zich op het gebruiken en het vervormen van bestaande plekken door middel van video en performatieve interventies. Het wordt voor haar steeds belangrijker om de specificiteit van de gekozen ruimte in haar werk te duiden en hierover na te denken alvorens deze te ‘gebruiken’. Met deze residentieperiode zal ze zich verdiepen in de rol van de binnenruimte en wat deze zou kunnen betekenen voor haar werk. Ze zal hiervoor op zoek gaan naar verschillende binnenruimtes in Breda.

Tijdens de residentieperiode bij Witte Rook zal Amel zich dus niet enkel limiteren tot de fysieke werkruimte die ze daar krijgt. Ze zal de werkruimte inzetten als uitvalbasis waarin theoretisch en gefilmd materiaal ge-edit, geanalyseerd en besproken kan worden. Daarnaast voelt ze de noodzakelijkheid om te experimenteren met vormen van video-installatie waarin gefilmd materiaal kan samenkomen.

Sfeerbeelden

Foto's Sid Dankers

Praktisch

  • Vrijdag 23/09, 16u - 22u
  • Zaterdag 24/09 & Zondag 25/09, 13u-17u
  • Witte Rook, Stationslaan 111, 4815 GW Breda, Nederland

Organisatie

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.