05.12.2015

Studenten Interieurvormgeving creatief met afval

Samenwerking tussen studenten Interieurvormgeving en Kapaza

Tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering (21-29 november 2015) organiseert slaan de studenten Interieurvormgeving en de zoekertjessite Kapaza.be de handen in elkaar. Met de ontwerpwedstrijd Kapaz’Art willen ze de milieuvoordelen van het hergebruiken van objecten in de kijker te zetten.

Wim De Coster, opleidingshoofd Interieurvormgeving bij LUCA School of Arts: “Elk jaar laten wij onze eerstejaarsstudenten Interieurvormgeving gebruikte spullen herwerken tot nieuwe (al dan niet bruikbare) kunstzinnige objecten. Een samenwerking met Kapaza.be sluit hierop perfect aan. De studenten krijgen nu toegang tot een enorme schat aan objecten én het laat hen nadenken over duurzaamheid en afvalvermindering (en de rol van de ontwerper daarbij) en ze krijgen hiermee een fantastische etalage om hun creaties in de spotlights te zetten.”

Studenten aan de slag met tweedehandsobjecten

Studenten uit het eerste jaar Interieurvormgeving van LUCA School of Arts uit Brussel en Gent gaan in de komende weken op zoek naar allerhande spullen op Kapaza.be om daarmee een eigen kunstzinnig object te creëren. Claire Selis, Head of Marketing bij Kapaza.be: “Kapaza.be is een gebruiks- en budgetvriendelijk platform om objecten te vinden die kunnen worden hergebruikt in de vorm van upcycling. Zo blaas je op het eerste zicht neutrale, wat oubollige items, een volledig nieuw leven in. Gebruikte spullen kopen en verkopen speelt een belangrijke rol in de vermindering van afval en de bescherming van het milieu. Met Kapaz’Art willen we jonge studenten de kans geven om hun creativiteit los te laten op de tweedehandsmarkt en in één klap aantonen dat we meer zijn dan een louter koop- en verkoopplatform.”

Tussen 9 en 13 november 2015 vindt de eigenlijke metamorfose van de objecten plaats, en op de laatste dag worden de studenten op hun creatie beoordeeld door een jury met vertegenwoordigers van LUCA School of Arts Gent en Brussel. Nadien worden de kunstwerken geveild op Kapaza.be en gaat de opbrengst naar de studenten.