Docente Caro Van den hole wint Henry van de Velde Award Jong Talent 2013

Caro Van den hole ontvangt de Henry van de Velde Award voor Jong Talent voor haar conceptuele en duurzame benadering van het begrip design. Voortdurend laveert zij tussen probleemoplossende productontwikkeling en artistieke vrijheid. Voor haar gaat design veel verder dan enkel esthetiek: design is een duurzame strategie om sociale en ecologische veranderingen te stimuleren. Objecten ‘koesteren’ is dus belangrijk. Door banale dingen om te toveren in poëtische statements, vertelt ze een verhaal en creëert zo een band met het object. Voortdurend zoekt ze naar alternatieven voor vernieuwing, overproductie, visuele en ecologische vervuiling, sociale uitbuiting.

Caro Van den hole had recent nog een installatie in Maakbar (BUDA, Kortrijk), waarvoor ze ook een souvenir ontwikkelde. Tijdens 100 jaar Vooruit (Vooruit, Gent) had ze twee installaties, zowel de Talking Pillow als Cumulus. In Limburg werd ze in 2009 geselecteerd voor Toegepast 14. Bij Toegepast 17 en 18 was ze actief als begeleider van de geselecteerde ontwerpers. In 2012 maakte ze Playing Senses, de performance in Hong Kong tijdens de BODW Hong Kong 2012.

De Henry van de Velde Awards & Labels vormen de jaarlijkse hoogmis van de Vlaamse designwereld. Elk jaar beloont het kwaliteitslabel van de Vlaamse Gemeenschap een aantal producten om hun innovatief design. Daarnaast wordt jong en gevestigd talent uit de designsector geëerd met een prijs.

Meer

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by