-

Campus Sint-Lucas Gent

BIODESIGN, waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten

Workshop

Een module biodesign voor ontwerpers, kunstenaars, architecten, wetenschappers, sociologen, technologen,… die interesse hebben om zich op het kruispunt van biologie en ontwerp te begeven.

De biodesign module bestaat uit een reeks hands-on workshops die je onderdompelen in de wereld van biogebaseerde materialen en oplossingen. Je verwerft biologische inzichten, je stelt je antropocentrische wereldbeeld in vraag en ontwikkelt een ethische mening over synthetische biologie. Je gaat ook zelf aan de slag en experimenteert met algen, schimmels,.... In dit traject word je begeleid door experten; inspirerende sprekers en bezoeken aan biolabs; biodesigners, expo’s verruimen je horizon. De module mondt uit in een tentoonstelling van ontwerp experimenten die het publiek meenemen in een fascinerende wereld waarin we als mens in symbiose samenleven met natuur en technologie.

De module is 6 ECTS waard. Indien je dit graag in je curriculum gevaloriseerd wil zien, kunnen we met jou en je opleidingshoofd bekijken of dit mogelijk is. Uiteraard kan je vrijwillig, bovenop je curriculum, inschrijven voor de module.

De module is een pilot en kadert in een onderwijsontwikkelingsproject.

Praktisch

VOOR WIE
de module is interdisciplinair, iedereen met interesse in biodesign is welkom. Staat open voor studenten in 3e jaar bachelor, masterstudenten en doctoraatstudenten van de associatie KU Leuven.

PRAKTISCH
in Gent, van 17 februari tot 7 juni 2024, op dinsdagavonden en zaterdagen, max. 20 deelnemers

Lees ook