-

LUCA campus C-Mine Genk: Aula 1 D2.17A

FilmEU Cineclub '24

Filmscreening

LUCA & FilmEU nodigen je graag uit om deel te nemen aan FilmEU's Internationale Cineclub georganiseerd door de partneruniversiteiten van de Europese Universiteit FilmEU.

Cineclub is een terugkerende (animatie)filmavond voor studenten, medewerkers en filmliefhebbers. Naast het bekijken van films krijg je ook de kans om te praten met gastsprekers (de regisseurs, ...). De films zijn gelinkt aan het gastland en worden geselecteerd op basis van een vooraf bepaald thema.

Alle studenten en medewerkers van LUCA School of Arts zijn welkom! Deze editie organiseren we samen met Jester en is eveneens publiek toegankelijk!

Deze filmavonden zijn steeds gratis en worden gevolgd door Q&A,in het Engels.

FilmEU Cineclub georganiseerd door LUCA School of Arts i.s.m. Jester

Thema: Internationale Vrouwendag
Locatie: LUCA campus C-Mine Genk (C-Mine 5, 3600 Genk), zaal: Aula 1 D2.17A

Kan je er niet live bij zijn? Volg de FilmEU Cineclub online via Zoom, registeer via de hyperlink!
 

Programma:

17u: inleiding door LUCA
17u05: vertoning van 2 animatiefilms en 1 kortfilm:

  • "Aria" (2023) door Iris Widdershoven (NL)- LUCA campus C-mine Alumna in MA Animatiefilm
  • "The Red Fire" (2021) door Mona A. Shahi (IR) - Erasmus Mundus Joint Masters RE:Anima Alumna
  • "Findus"(2019) door Sam Rutten (BE) - LUCA campus C-mine Alumna in MA Televisie-Film

17u35: Q&A met makers Iris Widdershoven, Mona A. Shahi en Findus hoofdrolspeelster Christine Verheyden. Gemodereerd door Yesim Bektas (Directeur Jester) in het Engels.
 

Synopsis 'Aria' (2023) van Iris Widdershoven - 6 min
Een verhaal over een jonge moeder. "Ze mist haar zorgeloze leven voordat ze moeder werd. In haar herinneringen reist ze terug naar haar leven zonder verantwoordelijkheden, maar die herinnering leidt haar uiteindelijk ook terug naar haar kind. Het is een combinatie van 3D en 2D animatie.

Synopsis 'The Red Fire' (2021) door Mona A. Shahi - 11 min
De Darkness Demon heeft de wereld overspoeld en probeert het einde van het licht in te stellen, in tegenstelling tot de eerdere beloften. Het is in zo'n tijd dat een zwerm Rode vogels op zoek gaat naar het Rode Vuur; een vuur dat volgens de profetieën de duisternis wegvaagt en een einde maakt aan de voortdurende verduistering en afwezigheid van de zon. Maar waar gaan ze het Rode Vuur vinden?

Synopsis 'Findus' (2019) regie Sam Rutten - 12 min 27
Findus vertelt het verhaal van een postbode die het hart van een bloemiste probeert te winnen door haar te helpen bij de zoektocht naar haar verloren kat, die hij per ongeluk omver heeft gereden.

FilmEU new logo

Meer over FilmEU

FilmEU funding logo