-
-

Las(h)ting impressions

Opencampus- of infodag

De New York Textile Month werd zeven jaar geleden in het leven geroepen om het textielbewustzijn te bevorderen en creativiteit aan te moedigen. Deze editie bestaat ​​uit meer dan 30 educatieve evenementen, van een rondleiding door het Kravet-archief tot een deep dive in de Zuid-Indiase kunst van Kalamkari. LUCA School of Arts zal er haar afstudeerrichting Textiel presenteren tijdens de tentoonstelling 'The gift to be simple', gecureerd door Li Edelkoort en Philip Fimmano.

Met “Las(h)ting impressions” stelt Luca School of Arts de afdeling Textielontwerp voor tijdens de New York Textile Month en dit met werk van masterstudenten en afgestudeerden.

De masteropleiding Textile Design van LUCA staat nu ook open voor internationale studenten die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de artistieke waarde en veelzijdigheid van het textielmedium. Binnen het brede scala van design en beeldende kunst ligt de nadruk op het artistieke proces waarin experimenteren, innovatief denken en kritisch denken een belangrijke rol spelen. Studenten verkennen het veld tussen kunst/design en streven ernaar om autonome kunstenaars/ontwerpers te worden.

Tentoonstelling 'The gift to be simple'

De afstudeerrichting Textiel wordt ook voorgesteld tijdens de tentoonstelling 'The gift to be simple' samengesteld door Li Edelkoort en Philip Fimmano en dit met een introductievideo en een introductie door Lieve Decorte en Cathérine Biasino.

  • Inleiding en discussie: op maandag 3 oktober om 18u.
  • Tentoonstelling: open van 2 oktober tot 10 oktober van 11u tot 19u
  • Locatie: Wooster Street 138, Soho, New York

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.