Maar liefst tien projecten van docenten, studenten en alumni vielen in de prijzen waarvan twee Golden Awards. De felbegeerde Lifetime Achievement Award werd weggekaapt door docent Productdesign Wim Segers.

Henry van de Velde Golden Awards

LUCA-docenten Wim Forceville & Thomas Meynen

Gold Award Digital Product

BabelAr

BabelAR is een multilinguïstisch puzzelavontuur in Augmented Reality (AR). De game leert kinderen tussen 7 en 12 jaar oud de waarde van de talen die ze spreken (of niet spreken) en versterkt hun taal- en cultuurbewustzijn. Het spel maakt deel uit van de toolkit VirtuaLApp en kan momenteel gratis gespeeld worden in 14 talen.

Henry van de Velde Awards

Andere projecten waarbij LUCA-alumni betrokken zijn,  werden bekroond met een zilveren of een bronzen award, ontdek hier welke.

Studio Dott met 12work

Bronze Award Business Innovation

Met 12work wil de stad Mechelen komaf maken met de drempels in het klassieke recruteringsproces. Dankzij een doorgedreven servicedesignaanpak werd elk mogelijk parcours van zowel de werkzoekende als de werkgever onderzocht en uitgetest.

Pars Pro Toto met Oyo Baby Monitor

Bronze Award Consumer

OYO Baby Monitor is een slimme monitor die mee waakt over pasgeborenen en peuters. De monitor volgt onder meer het ademhalingsritme, de temperatuur en lichaamspositie van het kind en toont deze data in real-time in de OYO-app. De monitor ziet er niet uit als een bewakingsproduct maar als een schattig babyproduct.

Klaas Verplancke met Poster House Campaign

Silver Award Graphics

Klaas Verplancke ontwierp illustraties en animaties voor een communicatiecampagne naar aanleiding van de heropening van het Poster House Museum in New York, na de eerste COVID-19 lockdown in 2020. De posters en animaties verschenen op alle 1.800 digitale billboards in de straten van New York.

Roel Vandebeek met Space R

Silver Award Habitat

Space R

Kantoren op een snelle en tegelijk duurzame manier verticaal kunnen indelen én opnieuw indelen, was de uitdaging bij de ontwikkeling van Space-R. Het resultaat is een circulaire plug-and-play oplossing met profielen, panelen en deuren die makkelijk te plaatsen en te verplaatsen zijn, zonder blijvende schade aan het plafond en de vloer.

Spread the word