-

C-mine Energiegebouw, Genk

! NIEUWE DATUM: Tyler Mitchell

Talks, lezingen en congressen

De eerder aangekondigde keynote van fotograaf Tyler Mitchell kan helaas niet doorgaan op de oorspronkelijke datum van maandag 8 mei. Samen met Mitchell hebben we gezocht naar een ander moment, en we zijn blij om aan te kondigen dat zijn bezoek nog in dezelfde maand kan plaatsvinden, op dinsdag 23 mei.

De keynote van de toonaangevende Newyorkse artiest Tyler Mitchell wordt door omstandigheden verschoven naar een nieuwe datum. Oorspronkelijk zou Mitchell ons land aandoen op maandag 8 mei, maar door onvoorziene omstandigheden wordt zijn bezoek verplaatst naar dinsdag 23 mei. De aangekochte tickets blijven geldig, alsook het aanbod van gratis tickets voor middelbare scholen en LUCA campussen. Locatie van het gebeuren blijft ook het Energiegebouw van C-mine.
Wij willen ons graag verontschuldigen voor het ongemak dat deze verschuiving kan meebrengen.

Over Tyler Mitchell

Tyler Mitchell (°1995, Atlanta, GA) is een kunstenaar, fotograaf en filmmaker in Brooklyn. Als tiener al begon hij zijn eigen skatevideo's te maken en te monteren, met behulp van een Canon camera en tutorials op YouTube. Op zijn twintigste publiceerde hij zijn eerste fotoboek over de skatescene en architectuur in Havana.  Hij behaalde zijn Bachelor in Film en Televisie aan de NYU Tisch School of the Arts, en scherpte zijn skills aan met vele kortfilms, muziekvideo's, en fotoreportages voor publicaties als Teen Vogue. De grote doorbraak kwam er in september 2018: op 23-jarige leeftijd was hij de eerste fotograaf van kleur (en meteen één van de jongste) die de cover van het prestigieuze Vogue magazine mocht verzorgen met een portret van Beyoncé. Zelf noemde hij die ervaring "beautiful and nerve-wracking and exciting all at once."

Mitchell werkt samen met vooraanstaande modelabels als Marc Jacobs, JW Anderson, Converse, Nike, en Givenchy, naast zijn artistiek werk in fotografie en film. In al zijn projecten zoekt hij naar een nieuwe esthetiek en identiteit voor de gekleurde gemeenschap in de VS. Evengoed laat hij zich inspireren door zijn kindertijd in Georgia.

Mitchell is een veelgevraagde spreker,  en was al eerder te gast bij instituten als Yale University, Harvard University, NYU, Paris Photo, en The International Center of Photography. We zijn zeer vereerd dat we nu LUCA C-mine mogen toevoegen aan deze indrukwekkende lijst.

Keywords: Creative Direction - Diversity - Inclusivity - Photography - Product Design - Masculinity - Gender - Vogue Cover - Beyoncé

Programma

20u15: aanvang van de keynote
21u00: Q&A met het publiek
21u30: einde

Tickets

Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via C-mine Genk.
Had je al een ticket gekocht voor de oorspronkelijke datum van 08 mei? Dan blijft dit gewoon geldig.

Studenten van middelbare school en onderwijspersoneel kunnen gratis hun ticket reserveren (mits vertonen van studenten- of Lerarenkaart aan de ingang).

Voor meer info over deze avond en het bezoek van Tyler Mitchell aan onze campus, neem contact op met: dimitri.vossen@luca-arts.be.

Organisatie

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.