Op elke LUCA campus worden 2 verschillende netwerken uitgezonden : Campusroam en Eduroam .
 ​

CAMPUSROAM is het draadloze netwerk dat beschikbaar is voor personeel, studenten. Waar beschikbaar wordt aangeraden dit netwerk te gebruiken.
Bezoekers, die een bezoekers account ontvangen hebben via helpdesk@luca-arts.be of 02/250.11.11, kunnen ook gebruik maken van campusroam.

EDUROAM staat voor educational roaming. Eduroam maakt het voor personeel en studenten mogelijk om op een eenvoudige en veilige manier draadloos toegang te verkrijgen tot het internet.
Meer uitleg onderaan.

Inloggen doe je met jouw r-nummer@kuleuven.be ( student ) of u-nummer@kuleuven.be ( personeelslid ) met jouw bijhorend paswoord.
bv. r0875446@kuleuven.be of u0087335@kuleuven.be


AUTOMATISCHE CONFIGURATIE VIA DE CAT-TOOL

​Download de tool vanop cat.eduroam.org, of scan de QR-code hieronder. De tool doet zowel de complete configuratie vanaf nul als de aanpassing van een bestaande configuratie, voor pc, smartphone en tablet.

Het netwerk campusroam-2.4 & eduroam-2.4 (voor oudere toestellen) wordt met deze tool niet geconfigureerd. Hiervoor is handmatige configuratie nodig.
 Android gebruikers: Zorg er voor dat je eerst de eduroam CAT App installeert via de Google Play Store. Deze is noodzakelijk om de CAT-tool te openen op Android-systemen. De CAT-tool voor Android zal enkel het draadloos netwerk eduroam automatisch configureren. De manuele configuratie van campusroam kan je hier​ terugvinden.​

Problemen?: Contacteer helpdesk@luca-arts.be of 02/250.11.11

Wat is eduroam ?

Eduroam is een internationaal project dat staat voor "EDUcational ROAMing". Het is een project dat (o.a. educatieve) instellingen toelaat bezoekers uit andere "bevriende" instellingen toegang te geven tot hun draadloos netwerk met de logingegevens van hun eigen instelling.

Zo zal u als LUCA-gebruiker toegang kunnen krijgen tot een speciaal voorzien draadloos netwerk met de naam "eduroam" in andere instellingen die dit geïmplementeerd hebben. Hoe u dit doet, kan u hieronder lezen. Deze website is zowel bedoeld voor het personeel en de studenten van LUCA die eduroam zullen gebruiken binnen LUCA en daar buiten, als voor bezoekers die binnen LUCA gebruik willen maken van het eduroam netwerk.

Informatie over beschikbaarheid en gebruik van eduroam in België en andere landen vindt u op: http://www.eduroam.be en http://www.eduroam.org.