LUCA School of Arts organiseert zowel professioneel als academisch onderzoek in de kunsten. De Faculteit staat in voor het academisch onderzoek. LUCA Pro staat in voor het professioneel onderzoek. Het onderzoek wordt gerealiseerd in een omgeving waarbinnen creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. Zij bevordert zowel het beoefenen van kunst en het creatief ontwerpen als het ontwikkelen van vernieuwende inzichten.

Onderzoekseenheid Image

Onderzoekseenheid Intermedia

Onderzoekseenheid Inter-Actions

Onderzoekseenheid Music & Drama

Onderzoekseenheid LABO Pro

Doctoraat in de kunsten

Heeft u interesse in het doctoraatsprogramma in de kunsten aan de Geassocieerde Faculteit Kunsten (LUCA School of Arts / KU Leuven)? De eerste stap is het vinden van een promotor die uw doctoraatsonderzoek wilt begeleiden. Een overzicht van mogelijke promotoren staat hieronder.

Agenda

22Aug

Krijg de kans om aan een unieke en nieuwe techniek te werken rond schilderen met mycelium met internationale kunstenaar Ofer Grunwald, de kunstenaar die de methode ontwikkelde.

23Jun

A Bow’s-eye View: Perspectives from a Violinist at the Workbench

20May

Before Sound: Re-Composing Material, Time, and Bodies in Music

23Apr

Onderzoeksproject ‘Apologie van het schrift’ van #LUCAdocent Eva Moulaert en filosoof Willem Styfhals leidt tot publicatie.

19May

Headbanging to Progressive Metal, or Musical Meter as Embodied Knowledge

29Apr

Shakespeare is dead! Tekstdramaturgie in het theaterwerk van Paul Pourveur

9May

Share (and create new?) knowledge in relation to own (creative and research) practices, through a common lens on ‘situated creative practices’

6May

Unvoicing Migraine: A Study of the Failing Voice

21Mar
13Jun

Sessies over creatieve onderzoeksmethoden en manieren van kijken naar onderzoek, over thema's, onderzoeksgroepen, instellingen en disciplines heen. Start je week goed, en sluit aan bij de digitale maandagsessies van het Lerend Netwerk Arts-Based Research.

17Mar

Re-worlding is a series of seminars and lectures to stimulate reflection and debate on research in art, architecture and design.

10Mar

Digital Performative Mapping

3Mar

In this seminar we want to explore interculturality in artistic research. PhD-students from LUCA School of Arts present intercultural aspects of their projects, responded by their supervisors, open for discussion. The session is accessible for everyone and recorded for later use.

23Feb
25Feb

Jongeren vertellen hoe zij de klimaatverandering in Brussel beleven aan de hand van video's, interactieve installaties en participatieve spellen.

24Feb

THE SUSTAINIST GAZE - Op zoek naar fotografisch-participatieve methoden om te ageren tegen het antropoceen