Studio in de professionele Bachelor in de Beeldende Vormgeving
3 jaar / 180 studiepunten
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

In de opleiding Beeldende Vormgeving verwerf je inzichten én praktijkervaring in de visuele communicatie om nadien als professional aan de slag te kunnen gaan in elke sector waar creativiteit een must is. In elke studio leer je projectmatig werken en naar creatieve oplossing zoeken voor concrete problemen. De 6 studio’s op een rijtje: Grafische, Digitale, Reclame, Open Design, Brand and Packaging en tenslotte studio Still.

Je maakt op een intensieve manier kennis met beeld, typografie, fotografie, compositie, verhoudingen en diverse media. Zo ontdek je de veelzijdigheid van de visuele communicatie. Je leert opdrachten interpreteren, concepten ontwikkelen en concretiseren. Je wordt,

onder meer door het vak ‘Project’, aangemoedigd om op vraag van het werkveld zelfstandig reСle projecten te verwezenlijken of deel te nemen aan internationale wedstrijden. Je krijgt de kans extra horizonten te verkennen in de modules Video, Foto of Experiment. De stage is het moment om jouw kennis aan de praktijk te toetsen en extra ervaring op te doen. Je sluit je opleiding af met de bachelorproef. Dat is de bekroning van je studie en het ideale visitekaartje om te solliciteren. Een gestoffeerde basis is van belang. Vakken waarin tekenen, kunst en cultuur, communicatie, onderzoek en ondernemerschap aan bod komen, zorgen voor de nodige brede vorming en bereiden je voor op je latere carrière. Via de gratis toegang tot de online leerbibliotheek Lynda.com kan je naast de vaste vakken ook andere vaardigheden verder aanscherpen.

Onze studio’s als kloppend hart

Binnen onze studio’s bereiden we studenten voor op een job in de creatieve industrie, en meer specifiek in het domein van de visuele communicatie. In het eerste jaar wordt elke student ondergedompeld in een creatief bad om vanaf het tweede jaar zijn eigen traject te bepalen. Grafisch vormgever, digitaal ontwerper, illustrator, packaging designer of reclamemaker: elke student specialiseert zich, maar blijft een multidisciplinaire focus behouden. In alle studio’s is het bedenken van een concept cruciaal voor de concrete uitwerking. Die aanpak typeert ons, een opleiding waar denken én doen helemaal samengaan.


 

Digitale studio

‘Early adopters’ van de nieuwe media zijn in de Digitale Studio helemaal op hun plaats. Interactieve toepassingen, motion graphics en video zijn de drie ankerpunten van deze studio. Hier ontwerp je openingstitels van films, websites, apps, visuals, social media campagnes, infographics, 3D animaties ... Cross-disciplinaire projecten helpen je jouw projecten of prototypes te realiseren en stimuleren jouw ondernemingszin.


 

motion graphics / interface design / social media / mobile / app 

ux / video mapping / animatie / video / sound / 3D / vr


 

Video

Je docenten

Lynn Piccu
Ingwio d'Hespeel
Thomas De Brabanter
Lukas Liefsoens

Na je studie

VERDER STUDERENLEVENSLANG LEREN 

Na het afstuderen biedt onze opleiding nog aanvullend trajecten aan om extra skills te verwerven. Zo kan je opteren om aansluitend een andere Studio (bv. Studio Digitaal of Studio Brand & Packaging) en/of Traject3D te volgen. Wil je graag als leraar aan de slag in het secundair of deeltijds kunstonderwijs, dan kan je kiezen voor de eenjarige verkorte educatieve bachelor

Heb je al een diploma op zak? Wil je je verder specialiseren in een creatieve richting? In het kader van levenslang leren bieden we ’s avonds of na afstuderen trajecten aan:

Benieuwd naar onze Trajecten na afstuderen?  Hier vind je een overzicht.

Ook een masteropleiding is mogelijk na het succesvol voltooien van het schakelprogramma. 

Starten

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE (ONLINE) TOELATINGSPROEF

Voel je je geroepen om de wereld van visueel design te ontdekken? Wil jij op een creatieve manier impact maken op de toekomst? 

Om te beginnen met de opleiding Bachelor Beeldende Vormgeving moet je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef. De toelatingsproef heeft een gemiddelde slaagkans van 80% en geeft je een eerste inkijk in de opleiding. Schrijf je snel in en ontdek of BBV voor jou de perfecte match is. Opgelet: je mag slechts eenmaal deelnemen per jaar. 

• toelatingsproef 24 april: deadline uploaden opdracht ZO 18/4 2021, 23u59

• toelatingsproef 7 juli: deadline uploaden opdracht DO 1/7 2021, 23u59

• toelatingsproef 8 september: deadline uploaden opdracht DO 2/9 2021, 23u59

Je moet je vooraf inschrijven voor toelatingsproef. Kies voor Beeldende Vormgeving (Prof. Bachelor). Wanneer je ingeschreven bent ontvang je de opdracht in je mail.

  Binnen de week na de toelatingsproef wordt jouw resultaat meegedeeld.

  Je ontvangt een mail met de officiële bevestiging van het resultaat vanuit het studenten- en opleidingssecretariaat.

  Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden

  Kom langs

  Bezoek ons op onze campus

  Wil je meer weten over onze onderwijsaanpak en onze onderwijsprogramma's? Wil je onze campus bezoeken en praten met studenten en docenten? Kom dan langs tijdens onze open campus dagen. Nog niet helemaal overtuigd? Bezoek dan onze graduation shows en stel zelf vast hoe goed onze afstuderende studenten echt zijn!

  OPEN CAMPUS DAG

  GRADUATION SHOW
  Eind juni 2021, Campus Sint-Lucas Gent 
  Alexianenplein 1, 9000 Gent

  Nog vragen?

  Contacteer ons. 
  +32 2 447 14 00
  info.sintlucas@luca-arts.be

  Zit je nog met vragen over de kwaliteit van onze opleiding? Klik hier.