Getuigschrift/creditcontract in de professionele bacheloropleiding Beeldende Vormgeving
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

De wereld rondom ons verandert in een rotvaart. Nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Maar tegelijk staan we ook voor een pak uitdagingen: milieu, democratie, gelijkheid, sociaal-economische evoluties,... Wat is de impact van deze veranderende wereld op mijn rol als designer? En welke impact heb ik als designer op deze veranderende wereld? Impact, wat is dat eigenlijk? En wie ben ik als designer? Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik daarmee ‘het verschil’ maken? In de professionele masterclass ‘Design for Impact’, gericht op afgestudeerde designers, gaan we samen op zoek naar antwoorden op die vragen.

De Professionele Masterclass ‘Design for Impact’ is een nieuw modulair traject voor afgestudeerde vormgevers, architecten en kunstenaars. In dit traject, dat aangeboden wordt in het tweede semester (feb > juni 2021), word je klaargestoomd voor de toekomst door je de 21st century skills als creativiteit, kritisch denken, samenwerking en communicatie bij te brengen. Verder zal de methodologie van ontwerpdenken en sprinting, de focus op soft skills en multidisciplinaire co-creatie, je vormen tot ‘designer van de toekomst’.  Je komt in contact met verschillende experts en bedrijven uit de  creatieve sector. Het is een ideale springplank voor je verdere carrière.

Het traject is onderdeel van de opleiding Beeldende Vormgeving / Visual Design. Voor meer info kan je terecht op onze blog visual-design.be

projectgestuurde aanpak, open en veilige feedbackcultuur, 21st century skills, het nieuwe leren, collaboration, interdisciplinair, design thinking, team spirit, real world challenges, social design, Sustainable Development Goals (SDG’s), people-purpose-participation-pathmaking

Concreet:

De professionele masterclass start in het tweede semester van academiejaar 20-21 en start met een inloopweek van 1 tot 5 februari 2021. Minimaal volg je de professionele masterclass voor 18 studiepunten; dit houdt de basismodule van Design for Impact in en 2 impact projecten. Vervolgens kan je de masterclass aanvullen met andere impact projecten, met een impact stage of met een internationale impact field trip tot 30 studiepunten.

Je docenten

Je wordt begeleid door docenten met veel ervaring en vak expertise en door professionals uit het werkveld. Het creatieve werkveld draagt mee de opleiding, zorgt voor inhoud, lezingen, workshops, expertise, netwerk, real life design challenges, mentorschap, enz. Het LUCA team staat in voor coördinatie, kwaliteitsbewaking, coaching van studenten, het valideren van studiepunten.

We stellen je het impact driven LUCA team voor:

Ingwio d'Hespeel
Fabienne Beernaert
Lynn Piccu

Waar heb je les?

Na je studie

Future of Design

​We geloven dat de designers van de toekomst bedenkers zullen zijn van duurzame oplossingen voor complexe problemen. Ze maakten de transitie van user centered design naar society centered denken en ontwerpen. Ze floreren in cross-disciplinaire teams en kunnen dergelijke teams ook zelf aansturen. Ze zijn getraind in communicatieve, (inter-)creatieve en coachende vaardigheden en hebben een sterk ontwikkelde zelfregulering.


 

Starten

LINK GOOGLE FORM VOOR ASSESSMENT GESPREK

Nog vragen?

Contacteer ons: 

ingwio.dhespeel@luca-arts.be
fabienne.beernaert@luca-arts.be

Zit je nog met vragen over de kwaliteit van onze opleiding? Klik hier.