-

Campus Genk / C-mine
C-mine 5
3600 Genk

Openlesdag Genk C-mine

Openlesdag

Studeren aan LUCA C-mine lijkt je wel wat.. maar je vraagt je af hoe leren en leven hier op de campus verlopen?

We got your back! Tijdens de Openlesdag op 8 maart kan je een introductie bijwonen voor elke opleiding: Animatiefilm, Game Design, Fotografie, Productdesign en Televisie-Film. Je krijgt een heldere inleiding tot onze aanpak en de focus van elke richting. Vervolgens kan je in een workshop al even proeven van de praktijk. Zo krijg je een goed beeld van onze campus en de verschillende werkplekken. Docenten en studenten zijn ter plekke om al je vragen te beantwoorden.

Je bent welkom vanaf 13u. We voorzien een broodjeslunch voor de hongerige magen. Verzamelen doen we in 'De Straat', de centrale gang in het midden van het gebouw. Na een (kort) welkomstwoordje verdelen we de groepen voor elke opleiding.

De proeflessen starten om 14u en duren tot 17u. Nadien sluiten we af met een groepsborrel in de foyer van de campus. Hier kan je ervaringen uitwisselen met de andere bezoekers, of nog even napraten met onze docenten en studenten.

Wil je erbij zijn? Inschrijven kan via de link hieronder.

Timing:

  • 13u30: ontvangst & verdeling van de lesgroepen
  • 14u-17u: proefles + workshop (per opleiding)
  • vanaf 17u: Groepsborrel - napraten met studenten en leerkrachten met een drankje

Wil je meer weten over de opleidingen? Klik op de titels hiernaast voor meer info en links naar de portfolio.

ANIMATIEFILM

Met een introductie tot stop-motion en 2D digitale animatie stap je binnen in de wondere wereld van de animatiefilm.

TELEVISIE - FILM

Ben jij een geboren verteller? Benieuwd hoe het er aan toe op een echte filmset? In deze proefles krijg je een overzicht, van scenario tot productie, van opname tot montage en projectie. We coachen jou in het ver-beelden van jouw eigen idee.

FOTOGRAFIE

Samen met onze studenten ga je op zoek naar vernieuwende vormen om met beelden een verhaal te vertellen. Onze docenten coachen het proces met een unieke persoonlijke aanpak.

PRODUCTDESIGN

Ga aan de slag met plastic en maak een eerste product in ons atelier. Vooraf krijg je eerst een stukje geschiedenis mee, met een les over de Space Age - het historische moment waarop plastic zijn intrede deed in de designwereld.

GAME DESIGN

Samen met enkele LUCA-studenten ontwerp je een eigen eerste bordspel. In één keer leer je zo de kernprincipes van game design.

Virtuele rondleiding op de campus