za 19.02 - za 26.02.2022

Leuven

Talks, lezingen en congressen

Shakespeare is dead is het allereerste festival in het Nederlands taalgebied dat focust op de toneelschrijfkunst. Het festival wil de hedendaagse Nederlandstalige toneelauteur in de schijnwerper zetten bij het eigen Nederlandstalige publiek en in de internationale context én een ontmoetingsplaats zijn om werk uit andere talen en culturen te ontdekken.

PLAYWRITING SPA – masterclass with Maria Milisavljevic

Wie?

Maria Milisavljević is een Duitse dramaturge en toneelschrijfster. In het Shakespeare is dead- festival voor hedendaagse toneelschrijflkunst zal haar tekst BEBEN worden gepresenteerd.

Wat?

LUCA School of Arts, partner van het Shakespeare is dead, organiseert een masterclass met Maria Milisavljević. Geen workshop, maar een Workspace, met als doel een veilige en open ruimte te creëren voor elke deelnemende toneelschrijver om te werken aan een (nieuw) script, scène of tekst. Het doel van deze werkruimte is niet om een gepolijst, afgewerkt script of scène te produceren, maar een verkenning over en rond de teksten. Sessie 1 zal specifiek gericht zijn op schrijven en sessie 2 op kritiek en spelontwikkeling.

Hoe?

Deze Workspace zal in het Engels worden gehouden. De schrijftaal is de moedertaal van elke deelnemer. De docent brengt materiaal en onderwerpen mee waarmee ze aan de slag kunnen.

Wanneer?

De workspace is open op woensdag 23 februari (sessie 1) en vrijdag 25 februari (sessie 2) van 10.00 tot 12.30 uur. Aanwezigheid bij beide sessies is verplicht.

Waar?

Daklokaal - OPEK (Vaartkom 4, Leuven), het hoofdkwartier van het festival.

Aanmelding?

Deze workshop biedt plaats aan 18 deelnemers, er zijn 9 vacatures te vervullen. Stuur een korte motivatie (max. 300 woorden) en je cv naar playwritingspa@lucadrama.be voor vrijdag 4 februari 2022. Deelnemers moeten enige ervaring hebben met schrijven, in het bijzonder met schrijven voor het podium. Er hoeven geen deelnamekosten te worden betaald.

LUCA avond

25.02.2022 • 20:00 – 22:00
OPEK (zwarte zaal), Leuven

Een avond waarbij (toekomstige) studenten een zelfgeschreven tekst kunnen performen. 2ba Writing for Performance zal deze teksten op voorhand selecteren en op basis daarvan een programma samenstellen waar we nieuw geschreven teksten op een toegankelijke manier een podium geven.

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

Spread the word