zo 18.12.2022, 20u - 22u

LUCA Campus Lemmens, Leuven

Concertzaal

Concert

LUCA Percussions en LUCA Marimba i.s.m. KSO&DKO
Chin-Cheng Lin, dirigent
 

Tijdens de Coronaperiode is het bijzonder moeilijk gebleken om het concept ‘samen musiceren’ vorm te geven. Het doel van LUCA Percussions & Marimba dit jaar is daarom juist om de slagwerkstudenten van LUCA School of Arts campus Lemmens en de leerlingen en leerkrachten van de Kunsthumaniora en het Deeltijds Kunstonderwijs samen te brengen op één grote percussiehappening. Dit gebeuren biedt een podium aan een jonge generatie slagwerkers.

Het programma werd op die manier samengesteld dat het getuigt van het feit dat percussie niet alleen een onderdeel is van het dagelijkse leven, maar ook een enthousiasmerende en uitdagende uitwerking kan hebben.

Op het programma staat dan ook een selectie van beroemde klassiekers als Sheherazade van Rimsky-Korsakov, Bolero van Ravel en Ouverture 1812 van Tsjaikovski, maar het bevat daarnaast ook originele werken voor slagwerkensemble van de hand van enkele Belgische slagwerkers als Luc Goos en Korneel Decae. De tweede helft van deze concertavond laat 100 slagwerkers aan het woord die zich uitleven in de vertolking van wereldmuziek.

Wees getuige van een uniek en historisch percussie-evenement!

Programma

Ouverture 1812 van Tsjaikovski (arr. Jim Lin)

Bolero van Ravel ( arr. Jim Lin)

Scheherazade van Rimsky-Korsakov (arr. Jim Lin)

Nieuwe creatie van Decae

Little Yellow Marimba Symphony van Goos

Spain voor Percussie Symphony van Corea

Spread the word