15.01.2023

Studenten Muziektherapie op studiereis naar Haifa

In januari 2023 gingen studenten Muziektherapie van LUCA School of Arts op studiereis naar Israël. Op het programma onder meer een ontmoeting met Israëlische studenten Muziektherapie,een bezoek aan de universiteit van Haifa en aan verschillende psychiatrische instellingen en ziekenhuizen in de omgeving van Tel Aviv.

De studenten ontmoetten tijdens een bezoek aan Haifa University de lokale studenten van de opleiding Muziektherapie. Ze deden er theoretische en praktische ervaring op en leerden de verschillen en gelijkenissen kennen tussen muziektherapie in België en Israël.

Op het programma ook een bezoek aan verschillende psychiatrische instellingen en ziekenhuizen in de omgeving van Tel Aviv. Zo bezochten ze Reuth Hospital (een revalidatiecentrum), Shalvata Hospital (een psychiatrisch ziekenhuis voor adolescenten en volwassenen), Neve Tze’elim (een psychiatrische instelling voor jongeren), de afdeling neonatologie in het Meir Hospital en Kubina Community Center (een community center waar mensen met mentale problemen samen kunnen komen om muziek te maken onder leiding van een groep muziektherapeuten).

Een verrijkende en onvergetelijke ervaring voor onze studenten.

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

Meer Breakoutnieuws