LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld.

LUCA kiest daarbij voor een bundeling van middelen. Er werd hiervoor een centraal budget gecreëerd waar op laagdrempelige wijze ondersteuning kan worden aangevraagd voor welomschreven initiatieven.

Vraag steun aan via

Nieuws & agenda

9Jul
11Jul

Groepstentoonstelling op een unieke locatie in Oostende.

21Jun

Een jaar lang werkten de schrijvers van 2Ba Writing For Performance elk individueel aan een toneeltekst. Deze werden gebundeld, gedrukt in boekvorm en worden nu aan het publiek voorgesteld.

17Jun
19Jun

LUCA GRADUATION SHOW '22
Tentoonstelling door MA Textiel, campus Sint-Lucas Gent

25Jun

LUCA GRADUATION SHOW '22
Screening BA Film-TV-Video, campus Narafi

9Jun
26Jun

LUCA GRADUATION SHOW '22
Tentoonstelling door BA3 Productdesign, campus C-mine Gent

7May

Wist je dat je tijdens Little Waves Festival ook de foto expo 'Future Framing' in de Compressorenhal kan bewonderen? 

7May

Beurs voor (inter)nationale uitgevers gericht op kunstboeken en een bijkomend programma opgesteld met booklaunches, presentaties, gesprekken en meer. Studenten BA3 Grafisch ontwerp geven een verfrissende kijk op efemeer drukwerk via een groepstentoonstelling.

27Apr

Façade: Genkse studenten verkopen affiches

Façade is een posterverkoop in limited edition van 20 kunststudenten van LUCA School of Arts campus C-mine. In de posters spelen hun zelfgecreëerde maskers de hoofdrol.

26Apr

Cas Lofthus lanceert Parasomnia

#LUCAstudent Animatiefilm lanceert comic waarin een groep jong volwassenen de strijd aangaat met een plotse golf aan nachtmerries.

21Apr
1May

Exhibit representing LUCA School of Arts at the Wrong Biennale #5, curated by #LUCAstudent Red Pig Flower 

30Apr
1May

Meer dan een boekenmarkt voor een small press, self publishing zine festival. Het is een moment waar communities worden gebouwd en kennis wordt gedeeld.

4Mar
13Mar

“Post-Industrial Crafts: Re-Shaped” toont ambachtelijk vervaardigde producten en
processen door de ogen van jonge ontwerpers, die industriële reststromen inzetten als
grondstof.”

17Feb

Wil jij de ecologische voetafdruk van LUCA verkleinen, diversiteit laten floreren en de meest aangename studie- en werkplek creëren? Kom te weten hoe!

16Aug

Toneelscholenfestival

6May

Mayday Mayday is het DIY-festival voor de hedendaagse kunststudent. Jonge makers claimen gedurende drie dagen CAMPO Victoria. Bijzondere aandacht gaat dit jaar naar Metahumans, het project van studenten Mixed Media en masters van de Bezalel Academy of Jerusalem.

22Apr

Dit 10-daagse festival biedt ruimte aan ontwerpers om hun ideeën te delen met de bezoekers en bewoners van Gent.

30Jan

Rondetafelgesprek over het acute van de nieuwe kunst.

13Jan
20Jan

LUCA Upstairs, de internationale studententeams van de Bachelor Interieurvormgeving, trekt voor het eerst met reële opdrachten naar groot publiek.

30Nov

De oerknal als thema van het Leuvense KNAL! Stadsfestival deint uit tot bovenaan de Lemmensberg: de studenten van LUCA School of Arts nemen u mee op een interstellaire reis van Star Wars tot The Planets van Gustav Holst!

foto: Malou Van den Heuvel

24Oct
28Nov
4Nov
5Nov

De studenten van het tweedejaar Digitale studio hebben voor het internationale design festival KIKK.be de bumpers gemaakt die op het podium te zullen zien zijn tijdens het festival om de sprekers aan te kondigen.
 

22Mar
24Mar

Symposium on traversing disciplines 

9Oct
29Oct

Initiatief van LUCAdocent Roel Vande Winkel leidt tot tentoonstelling en boek met 150 iconische filmaffiches. 

9Sep
23Sep

Post-Industrial Crafts, dat is de titel van een nagelnieuw en zeer actueel onderzoekstraject dat door LUCA Campus C-mine afdeling Productdesign met een groepstentoonstelling wordt gelanceerd tijdens Brussels Design September. 

28Aug
12Sep

Het doctoraatsproject pKp slaat haar tenten op in een kunstenfestival en gaat in interactie met het publiek.

18Nov
18Dec

Knal! is het Leuvense stadsfestival van de Big Bang. LUCA neemt deel met installaties en performances.

28Jun
11Nov

Clara Spilliaert en Dennis Ceylan zijn deze zomer aanwezig in Knokke met een duotentoonstelling die sculptuur, glas en keramiek combineert.

10Aug

Diversiteit en inclusiviteit binnen LUCA

LUCA wil een inclusieve school zijn, maar welke acties zijn er nodig om dit verder te verankeren? Omar Ba begeleidde een workshop waarin dit verder wordt uitgediept.

7Aug

Masterstudent neemt deel aan internationale zomercursus Nordic Biomaterial by CHEMARTS binnen het kader van zijn masterproef

Binnen het kader van zijn masterproef kreeg Nathan, student productdesign, de kans om deel te nemen aan de summer course Nordic Biomaterials by Chemarts at Aalto University. Deze internationale…

2Jul

Steve Michiels en Frank Maet publiceren ‘Zelfcensuur – gecorrigeerde gedachten van een tekenaar tekennar’

Is zelfcensuur iets dat auteurs ervaren, toepassen of wensen? Steve Michiels en Frank Maet publiceren een bundel waarin auteurs en tekenaars zich hierover uitspreken.

21Oct

Kugoni Trio en Ataneres Ensemble o.l.v. Pieter Schuermans
Bert Koch, piano – Nicolas Dupont, viool – Sébastien Walnier, cello – Kurt Bertels, altsaxofoon

In zijn doctoraatsonderzoek ging Pieter Schuermans op zoek naar een manier om twee uitersten met elkaar te verbinden: complexiteit van ritme en metrische gelaagdheden enerzijds, en een directe stijl en toegankelijk idioom anderzijds.

1Jul
18Jul

Let’s Change, Don’t Change is een expositie/happening die afstapt van het traditionele, statische gegeven van de expo als kijkshow. Het biedt de bezoeker een dynamische ervaring waarin deze meermaals geprikkeld wordt door een kunstwerk, lezing, performance of filmvertoning.

1Jul

Instagram live concert by LUCAstudent Iban Marjollet

28Jun

Publicatie "Forêt asiatique - Forêt océanique" over de bijdrage Sara Westphal aan de Kortrijk Triënnale.

Lut Pil en Sarah Westphal schrijven publicatie over "Forêt asiatique - Forêt océanique", de bijdrage Sara Westphal aan de Kortrijk Triënnale.

3Jul
17Jul

Human Constellations is a series of free workshops created by Alexandra Wuzyk that explores first encounters and interconnected movement.

23Jun

Onze Genkse straat heringericht

Tijdens het festival "Zomerslag" verbindt de straat die door onze Genkse campus loopt de twee festivalzones op de C-mine. Daarom werd de straat aangekleed met een bannerinstallatie aan het plafond…

19Jun
27Jun

#LUCAgrad21 - Expo Textiel

10 Master studenten Textielontwerp studeren af aan LUCA School of Arts en presenteren hun werk in CC De Ververij in Ronse.

30Aug

Twee exclusieve programma’s onderzoeken de mogelijkheden van risografie.

28Apr

Studio Serieus brengt edities uit

Bert Huyghe en Elke Van Kerckvoorde brengen onder de noemer Studio Serieus een platform voor zeefdrukedities. De bedoeling van Studio Serieus is om gevestigde en opkomende kunstenaars de kans te…

29May

VR adaptatie door CREW van het gekend theaterstuk van Shakespear.

Voertaal: Engels

2Apr
2Jun
18Feb

You’re invited to the jumper-cable-window-web.

Facts & Figures